Nem engedi a bíróság, hogy elbontsák a balatonföldvári büfésort

február 21., hétfő 6:13
2
A balatonföldvári kikötő részlete 2018. június 1-jén Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A balatonföldvári önkormányzat 2017 óta szeretné eltüntetni a kikötő bejáratánál levő büfésort. Ezért megpróbálta kisajátítani a területet, de a Pécsi Törvényszék ítélete szerint szabálytalan volt az eljárás, ami alapján a kormányhivatal is hiányos, indoklás nélküli határozatokat hozott, írja a 24.hu.

Az önkormányzat a kikötő fejlesztésére hivatkozik, de a bíróság szerint valójában nem sikerült alátámasztani, milyen közérdek teszi szükségessé a kisajátítást. Ha a település vezetése ragaszkodik az üzletek felszámolásához, újra kell indítania a folyamatot, ami megint éveket vehet igénybe.

Holovits Huba fideszes polgármester azt mondta, az üzleteket mindenképp lebontják, legkésőbb 2103-ban, amikor lejárnak a 2004-ben 99 évre bérleti szerződések. „Addigra vélhetően maguktól is összedőlnének ezek a könnyűszerkezetes lemezből és egyéb dolgokból összetákolt építmények.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt