Hét gyerek halt meg Nigerben egy nigériai légicsapás miatt

külföld
2022 február 21., 07:59

A Nigéria és Niger határán garázdálkodó „banditákra” akart lecsapni a nigériai kormány, de az elrendelt légitámadás végül egy Niger Maradi régiójában lévő falut, Nachadét ért. A támadásban 7 gyerek meghalt, további 5 ember pedig megsérült.

Chaibou Aboubacar, a régió kormányzója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a légicsapás azonnal végzett 4 gyerekkel, a másik 3 pedig a kórházba szállításuk közben halt meg. A gyerekek szülei épp egy rendezvényen vettek részt, a gyerekek valószínűleg játszottak, amikor a rakéta becsapódott a közelükben.

A nigériai kormány vizsgálatot indított az ügyben.

Nigéria és Niger jó ideje közös hadmozdulatokat hajt végre a két ország határán tevékenykedő fegyveresekkel szemben. Ezeket a bandákat nemcsak rablásokért és emberrablásokért, de több gyilkosságért is felelősnek tartják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt