Szóban engedélyezte a polgármester, hogy felújítsák a fideszes képviselő házához vezető utat

POLITIKA
2022 február 21., 09:30
comments 1

Vadonatúj aszfaltút vezet Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő balatonlellei házához. Nincs ott semmilyen más telek, zsákutcáról van szó, és anélkül újították fel, hogy tervdokumentációt nyújtottak volna be a tulajdonos önkormányzatnak, ahogy szabály szerint kellett volna. A polgármester, Kenéz István ehelyett szóbeli engedélyt adott rá, amit ő maga ismert el a Magyar Narancsnak.

Elmondása szerint Jáki András helyi vállalkozó fordult hozzá azzal, hogy megrendelték tőle a felújítást. „Mondtam neki, hogy minden további nélkül hozzájárulunk, csak nekünk egy fillérünkbe ne kerüljön. Esetleg gépi erővel tudunk besegíteni. Mi csak a murvás útnak az elegyengetését tudtuk megoldani, a többit, az aszfaltos részét ők intézték.”

Jáki emailben elárulta a Narancsnak, hogy a képviselő felesége, Witzmann Ágnes volt a megrendelő.

photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Maga a ház is a felesége nevén van, és mint Hadházy Ákos korábban bemutatta, hivatalosan borospincének épült. „Azt kell tudni, hogy elméletileg külterületen termőföldet csak »gazdák« vásárolhatnak, arra épületet csak mezőgazdasági céllal építhetnek ugyanők. Valóságos iparág jött létre viszont arra a kegyes csalásra, hogy az »aranykalászos gazda tanfolyam« elvégzése után bárki vehet külterületen földet/telket. Aztán már csak gazdasági célú épületre kér engedélyt és a hatóságot kijátszva megépíti a kacsalábon forgó palotát a magyar anyaföldön” - írta a független képviselő.

Witzmann Ágnes akkoriban egyéni vállalkozónak is bejelentkezett, majd borszőlő- és almatermesztést jelölt meg profilként. Gazdászi karrierjét három hónap után fel is függesztette. Witzmann Mihály ragaszkodik hozzá, hogy az emeletes épület, amiről a Narancs fotót közölt, igenis pince.

A képviselő onnan is ismerős lehet, hogy 2020-ban azzal dicsekedett a Facebookon: személyesen kezdeményezte Orbán Viktornál a magánszálláshelyek támogatását. Aztán a felesége 2,4 millió, az édesanyja pedig kétmillió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.