A Gődény-párt egyik jelöltje 11 halott ember adataival és aláírásával adta le az ajánlóíveit az egyik választókerületben

POLITIKA
2022 február 23., 14:07
comments 6

A Gődény György oltás- és lezárásellenes exgyógyszerészhez köthető párt, a Normális Élet Pártja egyik jelöltje a budapesti 4-es számú választókerületben olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek. (Ez a választókerület a II. és III. kerületet fedi.) Erről Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője számolt be Facebook-oldalán. Mint írja, a helyi Választási Bizottság feljelentést tett az ügyben. A poszthoz tartozó kommentben Szabó Tímea képviselő azt írja, Óbudán is hasonló történt a NÉP jelöltjével.

Egyébként a Nemzeti Választási Iroda a párt összesen 18 jelöltjének nyilvántartásba vételét utasította el vagy törölte, bár azt nem tüntették fel, hogy milyen okból.

photo_camera Gődény György Fotó: 444

Gődény pártjairól tavaly Szily László írt. Korábbi pártja, a Közös Nevező ellen a 2018-as választási elszámolása miatt két nyomozás is folyik a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán. Az új pártot, a Normális Élet Pártját ugyanaz a Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti, aki a Közös Nevezőt. Akkor az volt a séma, hogy Gődény az alapításkor nem jelent meg a papírokban, majd később átvette a párt ügyvezetését, és ő lett a listavezetőjük, míg Harkai a lista 23. helyét kapta meg. A NÉP-et egy olyan nyíregyházi címre jegyezték be, ahol az egyik ott található ingatlan Gődény édesanyjának nevén szerepel, és itt van a gyógyszerész által 2017-ben alapított és vezetett Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesület székhelye is, miközben a szomszéd telken maguk Gődényék laknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt