A korrupcióval gyanúsított Horváth Csaba előbb elbújt a sajtó elől, majd Iványi Gáborhoz hasonlította magát

POLITIKA
2022 február 23., 16:44
comments 12

Miután szerdán kora délután kiderült, hogy az ügyészség azzal gyanúsítja Horváth Csaba polgármestert és egy másik, meg nem nevezett zuglói politikust, hogy

“2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt”

Horváth elérhetetlenné vált a sajtó számára. Eddig nem reagált a 444 megkeresésére sem, most viszont kiadott egy közleményt.

Ebben először rögzíti, hogy mi történt ma:

“Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióval gyanúsított meg. A mai napon megjelentem a Központi Nyomozó Főügyészségen és a gyanúsítással szemben panasszal éltem.”

Az ezután kezdődő érdemi részben először tagadja a korrupciót, majd arra utal, hogy szerinte nem véletlenül csaptak le rá 2 nappal azelőtt, hogy a mentelmi jog megvédte volna:

“A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta. Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve.”

Az utolsó harmadban tovább cizellálja az ártatlan áldozat figuráját, az elesetteket gyámolító Iványi lelkészhez hasonlítva magát

“Tudjuk mire számíthatunk ettől a rezsimtől. Két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad. A következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni.”

Az ügyben Horváth pártja, az MSZP is közleményt adott ki, aminek a tételmondata a következő:

"Az MSZP hisz Horváth Csabának, a tényeket ő ismeri, neki kell tisztáznia az ügyet."

A szöveg további részében lényegében megismétlik a Horváth közleményében elmondottakat, ilyen formában:

"Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor minden, az ellenzéket üldöző putyini eszközt bevet a kampányban. Az országgyűlési választások előtt 39 nappal ebben az esetben nagyon kilóg a lóláb. A Fidesz már korábban is próbálkozott ugyanezzel az aljas módszerrel, ami semmi másról nem szól csakis az ellenzék megfélemlítéséről. A budapesti Városházán kamuügyben tartott házkutatás, az Iványi Gábor karitatív szervezetére küldött fegyveres NAV-osok után egy újabb állomáshoz érkeztünk. Ezzel azonban a Fidesz ismét csak azt bizonyította, hogy félti a hatalmát."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.