Nagyszabású túlterheléses támadás érte Ukrajna kormányzati honlapjait

külföld
2022 február 23., 15:36
comments 1

Szerdai délután részlegesen vagy egészében elérhetetlenné váltak az ukrán nemzetbiztonság, a külügyminisztérium, a belügyminisztérium, a honvédelmi minisztérium és a parlament hivatalos honlapjai.

A túlterheléses támadás délután 3 óra körül kezdődhetett.

Ruszlan Sztefancsuk, a parlament elnöke azt állította, őt és a családját személyesen is támadták, egyebek közt megpróbálták ellopni a bankkártyaadatait.

Az eseményekről végül hivatalos nyilatkozatot adtak ki a kormányzat részéről, eszerint „délután átfogó DDoS-támadást indítottak az ukrán állam ellen”. Az állami intézmények mellett pénzintézetektől is érkeztek jelzések. A támadásokat időközben nagyrészt elhárították.

A Korrespondent.net híre szerint az elmúlt két hónapban több mint száz hekkertámadást regisztráltak Ukrajnában a nemzetbiztonsági szolgálatok. Ezek egy részének elkövetésével Oroszországot vádolták a korábbi esetekben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt