Uniós pénzből fizetik az újságot, amiben Heves megyei fideszesek kampányolnak

február 23., szerda 10:16
3
  • 40 milliárd értékű fejlesztések Heves megyében
  • El a kezekkel a vidéki kórházaktól
  • Újabb egymilliárd forint jut Hatvannak

Ezeket olvashatjuk a Heves Megyei Befektetési Tükör címlapján, mellettük a három környékbeli fideszes képviselőjelölt fotójával. Pedig nem kampánykiadványról, hanem uniós pénzből finanszírozott, ingyenes újságról van szó, írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A belső oldalakon tájékozódhatunk útépítésről, turisztikai fogadóhely létrehozásáról, és további képeket találunk a fideszes politikusokról.

A lapot a „Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére” nevű uniós projekt keretében adja ki a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. Ennek tulajdonosa a fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat.

A nyomdai és terjesztési feladatra kiírt közbeszerzés alapján az újságot az egész megyében szórják százezer példányban, legfeljebb havonta egyszer. Ezt a munkát a Serenity Solution Kft. nyerte 2019-ben, aminek akkor Hevér Kristóf volt az ügyvezetője. Ő korábban a Fidelitas ózdi szervezetét vezette, de más cégen keresztül felbukkant a neve a balatoni kempingtámogatásoknál és korábban a vizes vébénél is. A Serenityvel kötött szerződés tavaly december 31-ig volt hatályos, de a járvány miatt március 31-ig meghosszabbították.

A közel másfél milliárd forintos projekt célja, hogy képzési és foglalkoztatási programokat hozzon létre a megyében. „Ezen intézkedések segítik a megyei foglalkoztatási szint növelését, hozzájárulva a megye gazdaságának fejlődéséhez” - áll a hivatalos leírásban. A megyei önkormányzat mellett a kormányhivatal, az említett nonprofit kft. és a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség vesz részt a projektben, amire 2016-ban nyertek pénzt.

Kik ezek a jelöltek?

Horváth László Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Heves megyében három választókörzetet találunk, most mindegyiknek fideszes képviselője van a parlamentben: Nyitrai Zsolt (Heves 1), Horváth László (Heves 2), Szabó Zsolt (Heves 3). Utóbbi kettőt idén is elindítják, Nyitrai helyett viszont Pajtók Gábor a jelölt.

Az 1-es és a 2-es körzetben négy éve 48 százalék alatt teljesített a Fidesz, ez alapján tehát elvileg lehet esélye az egyesült ellenzéknek. Heves 3-at majdnem 51 százalékkal húzta be a kormánypárt 2018-ban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt