Az oroszok elfoglalták Csernobilt

háború
2022 február 24., 17:59
comments 6

Orosz erők elfoglalták a csernobili atomerőművet – közölte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója. „Lehetetlen azt mondani, hogy a csernobili atomerőmű biztonságos az oroszok teljesen értelmetlen támadása után” – mondta Podoljak, aki szerint „ez az egyik legsúlyosabb fenyegetés ma Európában”.

Ukrán katonák gyakorlatoznak a csernobili atomerőmű közelében február 4-én.
photo_camera Ukrán katonák gyakorlatoznak a csernobili atomerőmű közelében február 4-én. Fotó: Szergej Szupinszkij/AFP

A külföldre üldözött fehérorosz ellenzéki elnökjelölt, Szvjatlana Cihanouszkaja egyik tanácsadója, Franak Viačorka azt írja: „A csernobili övezetben lezajlott heves harcok után az orosz csapatok átvették az irányítást a csernobili atomerőmű felett. A személyzetet túszul ejtik.”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban közölte: „A támadás a csernobili atomerőmű ellen hadüzenet egész Európának.” (via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.