Már 450 orosz katona esett el a harcokban a brit hírszerzés szerint

háború
2022 február 25., 10:41
Ben Wallace érkezik a Downing Streetre 2015. május 12-én.
photo_camera Ben Wallace érkezik a Downing Streetre Fotó: Leon Neal/AFP

A brit védelmi miniszter Ben Wallace pénteken a Radio 4 műsorában azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság hírszerző szolgálatainak értékelése szerint Oroszország a háború első napján nem tudta elérni egyetlen célját sem.

Ennek oka Wallace szerint az, hogy az ukránok bátran harcoltak; hogy a számukra nyújtott segítségnek köszönhetően fel tudták venni a harcot a tankokkal és vadászgépekkel; Putyin álma pedig, hogy majd őt felszabadítóként fogadja az ukrán nép, azonnal szertefoszlott.

Wallace szerint az orosz fegyveres erők már nagyjából 450 főt veszítettek el, és elbukták első céljaikat azzal is, hogy a Szpecnaznak nem sikerült a elfoglalnia a Kijevtől északra fekvő repülőteret.

A pénteki orosz győzelmi jelentés ezzel szemben úgy szólt, hogy a sereg már megsemmisített 118 ukrán katonai létesítményt, köztük 11 repülőteret, kilőtt öt ukrán harci gépet, egy helikoptert és öt drónt, megsemmisített 18 tankot, 7 rakétavetőt, 41 gépjárművet, 5 hajót és 14 légvédelmi rakétarendszert, valamint elfoglalta a csernobili atomerőművet és a Kígyó-szigetet a Fekete-tengeren. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.