Megtiltották a 18 és 60 év közötti ukrán állampolgárságú férfiaknak, hogy elhagyják az országot

háború
2022 február 25., 06:32

Az ukrán határőrség csütörtök éjszakai közleménye szerint átmenetileg korlátozzák az ország elhagyását a 18–60 év közötti ukrán állampolgárságú férfiak számára. A szabályozás a hadiállapot idejére érvényes.

A határőrség kéri a lakosságot, hogy ne okozzanak pánikot az átkelőhelyeken, és ne tegyenek kísérleteket a határ önkényes átlépésére az arra nem kijelölt helyeken.

Mint arról már írtunk, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország átkelőhelyein is hatalmas sorok alakultak ki a kifelé menő oldalon.

photo_camera Menekülő ukránok Przemyslben, miután átlépték a határt Lengyelország felé Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.