18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Óvóhelyként szolgáló óvodát bombáztak az oroszok

külföld
2022 február 25., 13:39
comments 22

"A mai orosz támadás egy óvoda és egy gyermekotthon ellen háborús bűncselekmény, a Római egyezmény megsértése" - írja Twitterén Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. "A legfőbb ügyésszel együtt gyűjtjük ezeket és más anyagokat, amiket azonnal továbbítunk Hágának. A felelősségre vonás küszöbön áll." - írta.

link Forrás

A Kyiv Independent angol nyelvű ukrán lap jelentése szerint Ahtirka városában, Ukrajna észak-Keleti részén, Szumi megyében ért rakétacsapás egy óvodát és óvóhelyet. A lap jelentése szerint a támadásnak halálos áldozatai és sérültjei is vannak, köztük gyerekek is.

link Forrás

Egy az elmúlt napokban megbízható hírforrásnak bizonyult ukrán* twitteres, Igor Girkin azt írja, az oroszok Grad-rakétákkal - ez egy Katyusa-szerű rakétakilövő, ami 122 mm-es irányítatlan rakéták sorozatát lövi ki - bombázták az épületet. Ő fényképet is közzétett a támadás következményeiről.

*Pontosítás: Ez a történet kissé összetettebb. Az elmúlt hetekben rengeteget posztoló @girkingirkin állítólag nem szimpla ukrán twitterező, hanem az az Igor Girkin, aki Igor Sztrelkovként is ismert, és orosz nemzetbiztonsági tisztként volt egykor a szakadárok "védelmi minisztere", egyben az MH17-es utasszállító lelövésének egyik fő felelőse, aki 2016-ban fordult szembe Putyinnal. Köszönet Nyilas Gergelynek, hogy felhívta erre a figyelmem!

link Forrás

Mark Krutov, a Szabad Európa tudósítója egy weboldal alapján azonosította az Igor Girkin által közzétett fotón látható épületet, és arra jutott, hogy az valóban a Szolnisko nevű ahtirkai óvoda épülete:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.