350 millió dolláros azonnali védelmi támogatást küld az Egyesült Államok Ukrajnának

háború
2022 február 26., 14:52
comments 2
Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere
photo_camera Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere Fotó: ANDREW HARNIK/AFP

Washingtoni idő szerint szombaton délelőtt Anthony J. Blinken külügyminiszter bejelentette, hogy az Egyesült Államok 350 millió dolláros „azonnali támogatást” nyújt Ukrajnának.

A tavalyi katonai segélyeket beleszámolva ezzel az amerikai kormány - védelmi kapacitások erősítésére nyújtott - támogatásainak összege már meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Blinken elmondta azt is, hogy ezzel az összeggel a légi és páncélos egységek elleni védelmi erejét támogatják az országnak.

„Ma, amikor Ukrajna bátran és büszkén harcol Oroszország brutális támadása ellen, engedélyeztem egy példa nélküli harmadik elnöki támogatást, ami 350 millió dollárig terjedő összeggel támogatja Ukrajna védelmét.”

Blinken szerint a most átutalt támogatás egy újabb egyértelmű jelzése annak, hogy az Egyesült Államok Ukrajna népe mellett áll. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.