A választási bizottság szerint Vinnai Győző nem kampányolni ment az óvodába

POLITIKA
2022 február 26., 11:37
comments 4

A nyíregyházi választási bizottság nem talált kivetnivalót abban, hogy Vinnai Győző, a Fidesz jelöltje személyesen adta át az állami pénzből felújított óvodai tornaszobát Balsán, ahol a népviseletbe öltözött gyerekek műsort is adtak a jelenlétében. (Miután írtunk erről, Vinnai eltávolította a műsorról készült képeket.)

Vinnait az MSZP panaszolta be arra hivatkozva, hogy a törvény szerint nevelési-oktatási intézményekben „párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható”, amíg a gyerekek is ott vannak.

photo_camera Vinnai Győző (balról a második) Fotó: Vinnai Győző/Facebook

A választási bizottság szerint Vinnai nem szegte meg a szabályt, mivel nem képviselőjelöltként, hanem országgyűlési képviselőként volt jelen az eseményen, „így tevékenysége nem minősül kampánytevékenységnek, nem politikai tevékenység”. A tornaszoba átadása

„(...) nem mosódik össze a választási felhívással, jelölti minőséggel, nem irányult a választói akarat befolyásolására” - írják a határozatban.Szerintük Vinnai Facebook-bejegyzésének sem tartalma, „sem annak elhelyezése nem köthető párthoz vagy párthoz kötődő szervezethez”.

Az óvodások arcát mi takartuk ki, nem a képviselő
photo_camera Az óvodások arcát mi takartuk ki, nem a képviselő (azóta eltávolította a képet) Fotó: Vinnai Győző/Facebook

Vinnai posztja így szólt:

„Óvodai tornaszobát adtunk át Balsán.

Minden beruházásnak örülök, de sokszoros az örömöm, ha gyermekek fejlődését segítheti elő egy fejlesztés. Az óvoda és a mozgás fontos a 3-6 éves korú gyermekek életében. Itt tanulják meg az együttélés szabályait, s kiváló óvodapedagógusaink játékos formában terelgetik őket a helyes útra. A Magyar Falu Programból megvalósult fejlesztéshez szívből gratulálok!

Hajrá, Balsa!

Hajrá, Szabolcs 02. vk.!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.