Népviseletbe öltöztették az óvodásokat a fideszes képviselő látogatására

POLITIKA
2022 február 21., 09:59

Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselője személyesen adta át az állami pénzből felújított óvodai tornaszobát Balsán. A szalagátvágás pillanatait alaposan dokumentálta a Facebookon, jobbján az óvoda vezetőjével, balján a polgármesterrel:

photo_camera Fotó: Vinnai Győző/Facebook
photo_camera Fotó: Vinnai Győző/Facebook

Az eseményen a gyerekek is szerepet kaptak: Vinnai más felnőttekkel együtt mosolyogva nézte, hogy népviseletbe öltözött óvodások adnak műsort neki. (A gyerekek arcát mi takartuk ki, nem Vinnai.)

Az óvodások arcát mi takartuk ki, nem a képviselő
photo_camera Fotó: Vinnai Győző/Facebook

Az alapvető jogok biztosa még a 2019-es önkormányzati választások előtt adott ki felhívást, hogy gyerekeket ne használjanak politikusok díszletnek. Ez már akkor sem tartotta vissza a fideszes jelölteket az intenzív óvodalátogatástól.

Vinnai Győző a szabolcsi 2-es választókörzet képviselője, négy éve közel 48 százalékot kapott. Ebből kiindulva akár meg is foghatná a közös ellenzéki jelölt, Aranyos Gábor, de az előválasztás rosszul sikerült főpróbának bizonyult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.