Betilthatják a legnagyobb orosz sajtótermékeket, mert "háborúként" hivatkoznak az Ukrajnában zajló eseményekre

háború
2022 február 26., 09:15
comments 5

Közleményt adott ki szombaton a Roskomnadzor, az orosz médiahatóság, amiben álhírek miatt terjesztése miatt a tartalom eltávolítására szólítják fel a legnagyobb orosz sajtótermékeket, köztük Novaja Gazetát, aminek főszerkesztőjét nemrég tüntették ki Nobel-békedíjjal. A hatóság szerint a Novaja Gazeta, az Ekho Moskvy, a Mediazona, a TV Rain és más kiadványok hamis információkat terjesztenek arról, hogy az orosz hadsereg ukrán településeket támadna, vagy hogy az orosz alakulatok akcióinak ukrán civil áldozatai lennének. Ezekben az anyagokban ráadásul "támadásként" "invázióként" illetve "háborúként" hivatkoznak az orosz műveletekre. A médiahatóság arra figyelmeztet, hogy ha a kiadványok nem távolítják el haladéktalanul a félrevezető tartalmakat, akkor korlátozni fogják a hozzáférést. A hatóság 5 millió rubeles (19 millió forintos) bírság kiszabását is felveti, illetve emlékeztet, hogy az orosz sajtótermékek csak ellenőrzött, friss információkat továbbíthatnak, amiknek valódiságáról meggyőződtek.

Orosz újságírók szerint ez a közleményben név szerint említett kiadványok betiltását készítheti elő.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.