Itt a teljes ellenzéki lista

POLITIKA
2022 február 26., 07:19
comments 1

Közzétették az egységes ellenzék közös listáját, amelynek első 15 helyéről már beszámoltunk pénteken az ATV alapján. Azt már tudni lehetett, hogy az első öt helyet az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei foglalják el, de Karácsony Gergely és Dobrev Klára nem terveznek beülni a parlamentbe.

Az első 15-ben van még Tóth Bertalan (MSZP), Ungár Péter (LMP), Gyurcsány Ferenc (DK), Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Tompos Márton (Momentum), Brenner Koloman (Jobbik), Gy. Németh Erzsébet (DK) és Berki Sándor (Párbeszéd).

A 23. helyet kapta, és visszatérhet a parlamentbe a DK-s Gréczy Zsolt, aki 2019-ben mondott le képviselői posztjáról, miután pornográf képek kerültek nyilvánosságra róla. A fotókat a sajtóban körbeküldő személy azt állította, a politikus megismerkedésük után ilyen képeket küldözgetett neki, amit egyértelműen zaklatásként élt meg. Gréczy hazugságnak nevezte ezt, és azóta több kormánymédium ellen pert nyert, amelyek zaklatással vádolták.

Gréczy Zsolt DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án.
photo_camera Gréczy Zsolt 2018-ban még parlamenti képviselőként Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A korábbi megállapodás értelmében befutó helyen van három roma politikus, Berki Sándor (15., Párbeszéd), Lőcsei Lajos (20., Momentum) és Varga Ferenc (25., Jobbik).

Várhatóan új arc lesz többek közt a parlamentben az ex-tévés Kálmán Olga, az ex-szakszervezetis Kordás László, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára, Dávid Ferenc, mindnyájan a DK színeiben.

A 24.hu kiemelte a jobbikos jelölteket, akik most nem tagjai a parlamentnek (Sas Zoltán, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka, Végh Noémi), de megelőznek olyan régi jobbikosokat, mint például Gyüre Csaba vagy Szilágyi György.

Nem lesz parlamenti képviselő Molnár Gyula (MSZP) és Demeter Márta sem, aki már az MSZP-t, az LMP-t és a Jobbikot is megjárta. Ők csak szimbolikus helyet kaptak a lista végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.