Saját szentélyt építettek Orbán személyes tanácsadójának a legnagyobb magyarokat bemutató óriáskiállításon

KULTÚRA
2022 február 26., 08:33
comments 3
  • 21 éve, 2001. decemberében az Álmok Álmodói című kiállítással nyitott meg az első Fidesz-kormány legnépszerűbbnek bizonyult budapesti fejlesztése, a Millenáris Park.
  • A magyar találmányokról és kulturális-művészeti-mérnöki-ipari-tudományos eredményekről szóló kiállítás, ami a 370 ezer nézőjével óriási sikernek bizonyult, valójában tisztán kampánycéllal készült.
  • 4 hónappal a 2002-es választások előtt nyitott meg, koncepcióját Orbán akkori kampányguruja találta ki, maga a kiállítás is az ő biznisze volt, a címében szereplő “álom” akkoriban a párt egyik kommunikációs kulcskifejezése volt.
  • Az eddig kizárólag korábbi témákat felmelegítő kampány részeként 21 év elteltével a fideszes irányítású Millenárison most nyílt meg a folytatása, az Álmok Álmodói 20, 3,2 milliárd forintból.
  • Ez, elődjéhez hasonlóan, nem puszta kampányrendezvény, hanem a nagyközönségnek szóló kulturális-szórakoztató produkció is, ezért is néztük meg, hogy milyen.
  • Szpojler: ha gyerekes szülőként nézed meg kiváncsi gyerekkel, fel fog robbanni az agyad és kifolyik a szemed.

Már azt sem tudom, hogy hosszú percek vagy Matolcsy Ádám Porschéinél is gyorsabban vágtató órák teltek el azóta, hogy jegyzetfüzettel a kézben bolyongani kezdtem az Álmok Álmodói 20 című kiállításon. Amiről az ember első benyomása az, hogy

hatalmas.

Szédítő méretű.

Nagyobb, mint Várkonyi Andrea esküvőiruha-számlája.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.