A kínai állami hírügynökség videót tett közzé Kijevben rekedt kínai diákokról, akik békét szeretnének

háború
2022 február 27., 09:15
comments 8

A diákok arról beszélnek a videón, hogy egyre hevesebbek a harcok az utcákon, ők sem Ukrajnáért, sem Oroszországért nem tehetnek semmit, de azt szeretnék, ha az ukránok tudnák, hogy ők békét akarnak, és arra buzdítanak mindenkit otthon (Kínában), hogy szólaljon fel a béke érdekében.

link Forrás

A videó azért különösen érdekes, mert nem teljesen világos, hogy Kína tudott-e előre az orosz inváziós tervekről, és hogyan befolyásolja a két ország viszonyát a háború.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.