Az amerikaiak többsége szerint, ha Trump lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát

külföld
2022 február 27., 07:33

A megkérdezettek 62 százaléka úgy gondolja, hogy ha Trump lenne az elnök, Putyin nem rendelte volna el Ukrajna lerohanását - derült ki a Harvard Center for American Political Studies (Caps)-Harris közvéleménykutatásából. A válaszadók pártállása szerint a republikánusok 85 százaléka, a demokrata érzelműeknek pedig 38 százaléka van ezen a véleményen.

Putyin és Trump  2017 júliusában, a G20 hamburgi csúcstalálkozóján.
photo_camera Putyin és Trump 2017 júliusában, a G20 hamburgi csúcstalálkozóján. Fotó: SAUL LOEB/AFP

A kérdésekre 2026 fő válaszolt a regisztrált szavazók közül. 59 százalékuk úgy véli, hogy Putyin azért indította el a háborút, mert valamiféle gyengeséget lát Joe Bidenben, 41 százalék szerint az amerikai elnök személye nem volt tényező az orosz döntésben.

A Caps-Harris kutatás nagyvonalakban megerősítette a Fox News korábbi felmérését is. Abban az jött ki, hogy a republikánus szavazók rosszabb véleménnyel vannak Bidenről (92 százalék), mint Putyinról (81 százalék). A demokratáknak viszont 87 százaléka van rossz véleménnyel Trumpról és 85 százaléka ítéli meg negatívan Putyint. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.