Az amerikaiak többsége szerint, ha Trump lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát

február 27., vasárnap 6:33
8

A megkérdezettek 62 százaléka úgy gondolja, hogy ha Trump lenne az elnök, Putyin nem rendelte volna el Ukrajna lerohanását - derült ki a Harvard Center for American Political Studies (Caps)-Harris közvéleménykutatásából. A válaszadók pártállása szerint a republikánusok 85 százaléka, a demokrata érzelműeknek pedig 38 százaléka van ezen a véleményen.

Putyin és Trump 2017 júliusában, a G20 hamburgi csúcstalálkozóján. Fotó: SAUL LOEB/AFP

A kérdésekre 2026 fő válaszolt a regisztrált szavazók közül. 59 százalékuk úgy véli, hogy Putyin azért indította el a háborút, mert valamiféle gyengeséget lát Joe Bidenben, 41 százalék szerint az amerikai elnök személye nem volt tényező az orosz döntésben.

A Caps-Harris kutatás nagyvonalakban megerősítette a Fox News korábbi felmérését is. Abban az jött ki, hogy a republikánus szavazók rosszabb véleménnyel vannak Bidenről (92 százalék), mint Putyinról (81 százalék). A demokratáknak viszont 87 százaléka van rossz véleménnyel Trumpról és 85 százaléka ítéli meg negatívan Putyint. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt