Az amerikaiak többsége szerint, ha Trump lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát

külföld
2022 február 27., 06:33
comments 8

A megkérdezettek 62 százaléka úgy gondolja, hogy ha Trump lenne az elnök, Putyin nem rendelte volna el Ukrajna lerohanását - derült ki a Harvard Center for American Political Studies (Caps)-Harris közvéleménykutatásából. A válaszadók pártállása szerint a republikánusok 85 százaléka, a demokrata érzelműeknek pedig 38 százaléka van ezen a véleményen.

Putyin és Trump  2017 júliusában, a G20 hamburgi csúcstalálkozóján.
photo_camera Putyin és Trump 2017 júliusában, a G20 hamburgi csúcstalálkozóján. Fotó: SAUL LOEB/AFP

A kérdésekre 2026 fő válaszolt a regisztrált szavazók közül. 59 százalékuk úgy véli, hogy Putyin azért indította el a háborút, mert valamiféle gyengeséget lát Joe Bidenben, 41 százalék szerint az amerikai elnök személye nem volt tényező az orosz döntésben.

A Caps-Harris kutatás nagyvonalakban megerősítette a Fox News korábbi felmérését is. Abban az jött ki, hogy a republikánus szavazók rosszabb véleménnyel vannak Bidenről (92 százalék), mint Putyinról (81 százalék). A demokratáknak viszont 87 százaléka van rossz véleménnyel Trumpról és 85 százaléka ítéli meg negatívan Putyint. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.