Kitiltják az orosz propagandát és a repülőgépeket az EU területéről

február 27., vasárnap 17:52
17

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen vasárnap délután újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben Ukrajna lerohanása miatt. Kitiltanak minden orosz tulajdonú, orosz regisztrációjú vagy orosz irányítású repülőgépet az uniós légtérből. „Ezek a gépen nem tudnak többé leszállni, felszállni vagy átrepülni az EU területe felett” - mondta von der Leyen. A lépés az orosz oligarchák magángépeire is vonatkozik.

Egyben letiltják az orosz propagandát is, így az állami tulajdonú Russia Today, a Sputnik és a leágazásaik nem hirdethetik tovább Putyin üzeneteit. Valamint szankciókat vetnek ki Fehéroroszországra is, ami csatlósállamként szintén részt vesz az Ukrajna elleni háborúban. Ezek a az ország legfontosabb szektorait és exporttermékeit érintik majd.

Von der Leyen beszélt arról is, hogy az EU történetében először pénzügyi segítséget nyújt fegyverek vásárlására és szállítására olyan államnak, ami támadás alatt áll. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt