Az M1 vezető arca „elítéli az orosz inváziót”, majd azzal folytatta: DE

Média
2022 február 28., 8:44
comments 35

Németh Balázs, a magyar közmédia vezető arca Facebookon tette közzé gondolatait Ukrajna orosz inváziójáról, amit „teljes mértékben” elítél, azonban következő mondatát már azzal folytatta: „DE”, és feltett egy rakás, kérdésnek álcázott, orosz propagandának beillő gondolatot, amelyek szerint nem Vlagyimir Putyin orosz elnök, hanem Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök tehet arról, hogy civilek élete forog kockán Ukrajnában . Németh Balázs posztjában megkérdőjelezi, hogy jó döntés volt-e „felvenni a harcot, civileket felfegyverezni és Molotov-koktél gyártására biztatni, twitter-videókkal lelkesíteni és utcára küldeni”, illetve hogy „érdemes”-e „ukránok tíz- és százezreinek az életét kockáztatni”, hogy aztán feltegye a kérdést: „2022-ben biztosan szükség van hősi halottakra?”

A kérdéseknek álcázott gondolatait aztán azzal folytatta: „És mi történne, ha lemondana Zelenszkij? Nem lenne okosabb döntés?” Bejegyzését végül azzal zárta: „Van egyáltalán ennek bármi értelme?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt