Az M1 vezető arca „elítéli az orosz inváziót”, majd azzal folytatta: DE

Média
2022 február 28., 08:44

Németh Balázs, a magyar közmédia vezető arca Facebookon tette közzé gondolatait Ukrajna orosz inváziójáról, amit „teljes mértékben” elítél, azonban következő mondatát már azzal folytatta: „DE”, és feltett egy rakás, kérdésnek álcázott, orosz propagandának beillő gondolatot, amelyek szerint nem Vlagyimir Putyin orosz elnök, hanem Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök tehet arról, hogy civilek élete forog kockán Ukrajnában . Németh Balázs posztjában megkérdőjelezi, hogy jó döntés volt-e „felvenni a harcot, civileket felfegyverezni és Molotov-koktél gyártására biztatni, twitter-videókkal lelkesíteni és utcára küldeni”, illetve hogy „érdemes”-e „ukránok tíz- és százezreinek az életét kockáztatni”, hogy aztán feltegye a kérdést: „2022-ben biztosan szükség van hősi halottakra?”

A kérdéseknek álcázott gondolatait aztán azzal folytatta: „És mi történne, ha lemondana Zelenszkij? Nem lenne okosabb döntés?” Bejegyzését végül azzal zárta: „Van egyáltalán ennek bármi értelme?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.