A YouTube egész Európában letiltotta az RT-t és a Sputnikot

külföld
2022 március 01., 08:26
comments 3

A Google tulajdonában lévő YouTube kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal korlátozzák a hozzáférést Európában a két legnagyobb orosz propagandaadó, az RT és a Sputnik csatornáihoz. A lépés már meg is történt, az RT csatornájára kattintva az az üzenet fogadott, hogy ez a csatorna nem érhető el az országomból.

Hétfőn hasonló lépést tett meg a Facebook anyavállalata, a Meta, és az Európai Unió teljes területén korlátozta az orosz állami médiavállalatok oldalaihoz való hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy az RT és a Sputnik tartalmai sem Facebookon, sem Instagramon nem elérhetőek többé az EU területéről.

A nagy amerikai techcégek a háború kitörése után csak azt kezdték el korlátozni, hogy az orosz állami propaganda csatornái ne hirdethessenek a felületeiken, de a Meta közleménye szerint számos európai kormánytól kaptak kérést azzal kapcsolatban, hogy az orosz kormány által felügyelt média egyáltalán ne legyen elérhető az EU területéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.