A YouTube egész Európában letiltotta az RT-t és a Sputnikot

március 1., kedd 8:26
3

A Google tulajdonában lévő YouTube kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal korlátozzák a hozzáférést Európában a két legnagyobb orosz propagandaadó, az RT és a Sputnik csatornáihoz. A lépés már meg is történt, az RT csatornájára kattintva az az üzenet fogadott, hogy ez a csatorna nem érhető el az országomból.

Hétfőn hasonló lépést tett meg a Facebook anyavállalata, a Meta, és az Európai Unió teljes területén korlátozta az orosz állami médiavállalatok oldalaihoz való hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy az RT és a Sputnik tartalmai sem Facebookon, sem Instagramon nem elérhetőek többé az EU területéről.

A nagy amerikai techcégek a háború kitörése után csak azt kezdték el korlátozni, hogy az orosz állami propaganda csatornái ne hirdethessenek a felületeiken, de a Meta közleménye szerint számos európai kormánytól kaptak kérést azzal kapcsolatban, hogy az orosz kormány által felügyelt média egyáltalán ne legyen elérhető az EU területéről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt