Az oroszok a kijevi holokauszt-emlékművet is lebombázták

háború
2022 március 01., 21:09

Az orosz bombázások kedden a kijevi tévétorony mellett a a II. világháborúban megölt zsidók emlékművét, a Babij Jar-t is eltalálták. Az ukrán külügyminisztérium barbárságnak minősítette az orosz támadást. A tévétorony elleni támadásban öt ember meghalt, öten pedig megsebesültek.

link Forrás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt írta, mi értelme van 80 éve azt ismételgetni, hogy „soha többé”, ha a világ csendben végignézi, ahogy bombákat dobnak ugyanarra a helyre Babij Jarnál.

link Forrás

Az emlékmű elleni támadást Yair Lapid izraeli külügyminiszter is elítélte. (NPR/Haaretz)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.