Videón a kijevi tévétornyot ért rakétatámadás, aminek már legalább öt áldozata van

háború
2022 március 01., 16:58

Öt ember meghalt és legalább ennyi meg is sérült a kijevi tévétornyot ért támadásban - írja az Interfax hírügynökség.

Kedd délután legalább két rakéta csapódott be az épület közvetlen közelében.

A támadás után az ukrán védelmi minisztérium jelezte, hogy több ukrán televíziós csatorna nem elérhető, de néhányat közülük helyre fognak tudni állítani hamarosan.

A támadásra alig 90 perccel azután került sor, hogy Oroszország felszólította Kijev lakosságát, vonuljon fedezékbe, mert támadni fogják a fővárost.

A torony a holokauszt idején a zsidók ellen elkövetett egyik legnagyobb tömeggyilkosság, a Babij Jar-i mészárlás áldozatainak állított emlékmű mellett áll.

Az ukrán külügyminisztérium „barbárságnak” minősítette a támadást.

link Forrás


link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.