Magyarországon elmarad a hangos szirénapróba az Ukrajna elleni orosz támadás miatt

háború
2022 március 01., 10:35

Szlovákiában és Csehországban márciusban elmaradnak a szirénapróbák az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – írja az rtl.hu a Paraméter cikke alapján.

Azért döntöttek így, hogy a próbákkal ne keltsenek pánikot a lakosság, illetve az országba érkező ukrajnai menekültek körében.

Az rtl.hu szerint Magyarországon március 7-én tartották volna a MoLaRi polgári védelmi riasztórendszer hangos próbáját. A lapnak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel tűzoltó alezredes azt mondta, Magyarországon sem lesz márciusban hangos üzemű szirénapróba, leghamarabb áprilisban tartja majd meg a katasztrófavédelem.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.