Mentőövet dob a kormány 14 olyan önkormányzatnak, amelyek a Sberbankban tartották a pénzüket

gazdaság
2022 március 02., 22:23
comments 1

A Magyar Közlönyben jelent meg a kormány határozata arról, hogy a működőképességük megőrzése érdekében egyedi támogatást nyújt olyan önkormányzatoknak, amelyek a becsődölt Sberbankban vezették a számlájukat. Az orosz hátterű bankot az Ukrajna elleni invázió miatt bevezetett szankciót fektették meg. (Bár Szijjártó Péter a brüsszeli szankciókat, és nem az oroszok támadását hibáztatta ezért.)

A kormányhatározatban 14 önkormányzatot sorolnak fel, a legnagyobb Nagykanizsa:

282 millió forintról van szó, ha az önkormányzatok vissza tudják szerezni a pénzüket a bankban ragadt pénzüket, akkor vissza kell téríteni a támogatást.

A betéteseket 37 millió forintig automatikusan kártalanítják, a Sberbank szerint eszközei elegendők ahhoz, hogy valamennyi betétest kifizessék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.