Szijjártó nem az orosz inváziót, hanem a brüsszeli szankciókat hibáztatja a Sberbank bedőléséért

hablaty
2022 március 02., 12:28
comments 30
photo_camera Lavrov és Szijjártó külügyminiszterek 2021 augusztusában Fotó: Sputnik via AFP

„Megvan a brüsszeli szankciós politika első áldozata, ez pedig a magyarországi és az ausztriai Sberbank. Nagyon figyelnünk kell arra, hogy ennek a háborúnak az árát ne a magyar emberek fizessék meg” - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter a szerb kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón.

Arra nem tért ki, hogy ki indította azt a bizonyos háborút, ami válsággal fenyegeti a világgazdaságot, és azt sem említette, hogy a kárhoztatott uniós szankciókat a magyar kormány is rendre megszavazza. Brüsszel mellett az ellenzéket szidta inkább.

Az Ukrajna ellen indított háború miatt amerikai, uniós és brit szankciók hatálya alá került, orosz állami tulajdonú bank egész Európából kivonul. Az MNB tegnap visszavonta a magyarországi tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A betéteseket 37 millió forintig automatikusan kártalanítják, a Sberbank szerint eszközei elegendők ahhoz, hogy valamennyi betétest kifizessék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt