Sem a bérekről, sem a munkaterhekről nem tudtak megegyezni a pedagógus-szakszervezetek az Emmivel

oktatás
2022 március 02., 19:49
comments 5

Sztrájkbizottsági egyeztetésre hívta ma az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Szakszervezetét és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét, ám a feleknek nem sikerült megegyezniük sem a bérekről, sem a munkaterhek csökkentéséről.

„Semmi, de semmi nem változott, csak az az igény, hogy maradjon el a sztrájk, mert a március túl rövid, és nincs idő ennek a megvalósítására. Ami nevetséges, mert 2018 óta ezekről a kérdésekről tárgyalunk, ráadásul október óta sztrájkbizottságként” - mondta a PSZ elnöke, Szabó Zsuzsa az RTL Híradójának. Az eredménytelen tárgyalás után élőlánccal tiltakoztak a szakszervezetek, azt hangsúlyozva, hogy a sztrájk alapjog.

A következő pedagógussztrájkot március 16-ára tervezik a szakszervezetek, de hajlandók az Emmi kéréseit figyelembe venni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.