Indulhat a gyártás a Tesla első európai gyárában

külföld
2022 március 04., 19:40
comments 1

A német hatóságok engedélyezték, hogy elinduljon a gépjármű- és akkumulátorgyártás a Tesla első európai gyárában, a németországi Brandenburg tartományban.

Régóta várt döntés ez a cég számára, az indulás hónapokat csúszott környezetvédőkkel folytatott jogi viták és lassú engedélyeztetési folyamatok miatt.

A Gigafactory Berlin-Brandenburg nevű gyárban hamarosan megkezdik a Model Y gyártását.

A hírt a tartomány kormányzója, Dietmar Woidke jelentette be a sajtó előtt, a Tesla részéről egyelőre nem érkezett komment. A németországi gyár a harmadik Tesla-gyár, a californiai Fermontban és Shanghaiban van a másik kettő, hamarosan pedig egy újabb létesítményt nyitnak a texasi Austinban.

A Tesla korábbi közlése szerint évi félmillió autót tervez gyártani a németországi gyárban, és 12 000 embernek adnak majd munkát.

Elon Musk 2019 novemberében jelentette be a gyár megépítését, és bár a helyi hatóságok hónapok helyett hetek alatt adták meg az építési engedélyeket, tavaly áprilisban mégis megakadt a folyamat. A Tesla bejelentette ugyanis, hogy akkumulátorokat is gyártanának, ehhez pedig további engedélyekre volt szükség.

A gyárban jelenleg prototípusok gyártása folyik, erre januárban adtak engedélyt a hatóságok. Ezeket a járműveket a Tesla nem forgalmazhatja. Azt még nem tudni, az első, eladásra szánt Model Y autók mikor készülhetnek el. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt