Menesztette orosz pilótáját a Forma-1-es Haas

sport
2022 március 05., 10:10
comments 19

Távozik a Forma-1-ben szereplő Haas istállótól az orosz Nyikita Mazepin.

Az amerikai tulajdonban álló csapat szombaton megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál.

Nyikita Mazepin 2021. október 23-án a texasi Austinban.
photo_camera Fotó: Mark Thompson/Getty Images via AFP

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel. Az F1-es pilóta apja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is.

A Sky televízió információi szerint Mazepin helyére az amerikai-brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezik a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A Forma-1-es világbajnoki idény március 20-án rajtol Bahreinben, de Oroszországot már nem fogja érinteni, mivel a szervezők minden szerződésüket felmondták az oroszokkal. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.