Az ukrán háborús legendárium sztárja egy kijevi nő, aki az erkélyéről állítólag egy üveg paradicsombefőttel szedett le egy orosz drónt

háború
2022 március 07., 16:27
comments 14

A hétvége legjobb háborús mikrosztorija volt, hogy egy kijevi nő állítólag leszedett egy orosz drónt, de olyan módon, hogy hozzávágott egy erkélyről egy uborkás üveget.

Sokan egyből kamunak nevezték a hírt, mások mémekben éltették az ismeretlen nőt.

link Forrás

Az ukrán LIGA.Life újságírója viszont azt írja, megtalálták a nőt, aki tényleg leszedett egy ellenséges drónt, de nem uborkával, hanem egy üveg paradicsombefőttel.

A nőt csak Elenaként említették, és azt mondta, napfelkelte előtt cigizett az erkélyen, amikor meglátta a drónt, és mivel azt hitte, rá is lőhet, ijedtében ösztönösen megragadott egy paradicsombefőttet, és hozzávágta a drónhoz.

photo_camera Illusztráció: Pxhere

A nő állítólag egy háztartási vegyszerboltban dolgozik, és két gyereket nevel. A lapnak azt mondta, az ostrom ellenére Kijevben marad. (via Unian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.