Az ukrán lapokban elterjedt, hogy Szergej Sojgu védelmi miniszter puccsot szervez Vlagyimir Putyin ellen

háború
március 7., 6:37
comments 16

Vasárnap este az ukrán online újságok jelentős részében megjelent a hír, hogy bizonyos értesülések szerint az orosz diktátor napjai meg vannak számlálva. Más fénytörésben ugyanez: hazaárulás vádjával rövidesen le fogják tartóztatni, és bíróság elé állítják Szergej Sojgu védelmi minisztert, aki Vlagyimir Putyin megbuktatására készül.

A hír forrása egy James Pacileo nevű újságíró Twitter-posztja volt, aki hivatalos egyesült államokbeli forrásokra hivatkozva állította ezt.

Könnyen lehet azonban, hogy Pacileo mindössze abból vonta le messzemenő következtetését, hogy Putyin az utóbbi időben nem csupán a külföldi vendégeit, hanem a legközelebbi munkatársait is olyan messzire ülteti magától, amennyire csak lehet.

photo_camera Vlagyimir Putyin orosz diktátor Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel tárgyal háború idején Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt