Az ukrán lapokban elterjedt, hogy Szergej Sojgu védelmi miniszter puccsot szervez Vlagyimir Putyin ellen

háború
2022 március 07., 06:37

Vasárnap este az ukrán online újságok jelentős részében megjelent a hír, hogy bizonyos értesülések szerint az orosz diktátor napjai meg vannak számlálva. Más fénytörésben ugyanez: hazaárulás vádjával rövidesen le fogják tartóztatni, és bíróság elé állítják Szergej Sojgu védelmi minisztert, aki Vlagyimir Putyin megbuktatására készül.

A hír forrása egy James Pacileo nevű újságíró Twitter-posztja volt, aki hivatalos egyesült államokbeli forrásokra hivatkozva állította ezt.

Könnyen lehet azonban, hogy Pacileo mindössze abból vonta le messzemenő következtetését, hogy Putyin az utóbbi időben nem csupán a külföldi vendégeit, hanem a legközelebbi munkatársait is olyan messzire ülteti magától, amennyire csak lehet.

Valerij Geraszimov vezérkari főnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter Putyin irodájában 2022. február 27-én, amikor még villámháborúnak hitték a hivatalosan csak „különleges katonai műveletnek” nevezett háborújukat.
photo_camera Vlagyimir Putyin orosz diktátor Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel tárgyal háború idején Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.