Hétfőn délelőtt szirénapróbát tartanak Magyarországon

belföld
2022 március 07., 05:11
comments 1

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a múlt héten közölte, hogy március 7-én elmarad az előre betervezett hangos szirénapróba az Ukrajna elleni orosz támadás miatt. Akkor még arról volt szó, hogy csak áprilisban tartják meg, most azonban Facebookon közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy mégis lesz hétfőn délelőtt szirénapróba, de csak morgató szirénapróbát tartanak, a hangos üzemű próba elmarad. A közlemény szerint „hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett »morgató« próbájára kerül sor”. Ez azt jelenti, hogy a szirénák csak „néhány másodpercig működnek majd”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.