„Megtalálunk benneteket, és elmegyünk értetek, ahogy elmentek Eichmannért és bin Ládenért is”

háború
2022 március 07., 11:37
comments 4

Az orosz vezetés a háborús bűncselekmények és az emberiesség elleni bűnök útját választotta Olekszij Danyilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (eredeti rövidítéssel: RNBO) vezetője szerint.

A politikus a közösségi oldalán azt írta, ma reggel újabb bizonyítékok érkeztek azzal kapcsolatban, amit az ukránok már a háború első napjaiban megértettek. Az orosz vezetés tudatosan a felperzselt föld taktikáját választotta, és a nemzetközi jog figyelmen kívül hagyásával a háborús bűncselekmények útjára lépett.

photo_camera Romok Mikolajivban –, a várost Szmercs rakéta-sorozatvetővel lőtték Fotó: STR/AFP

Danyilov azt írta, az orosz hadsereg Szmercs rakéta-sorozatvetőkkel lőtte Mikolajiv lakosságát, emellett támadta a védtelen civileket, akik Bucsát és Irpinyt próbálják elhagyni, illetve megbombázta Malin, Ovrucs és Koroszteny városát is.

„Biztos vagyok benne, hogy a hadbíróságok majdani ítéletei példaként fognak szolgálni az egész világ és Oroszország számára, hiszen az Ukrajna elleni háború minden egyéb mellett elindította a putyini rezsim pusztulását is” – fogalmazott az RNBO feje.

„Mindenre és mindenkire emlékezni fogunk, senkit és semmit nem felejtünk el – folytatta. – Sehová nem fogtok elbújni előlünk: sem a házaitok kerítése mögé, sem Miami villáiban, sem a Seychelle-szigetei jachtokon, sem az uráli bunkerekben. Megtalálunk benneteket, és elmegyünk értetek, ahogy elmentek Eichmannért és bin Ládenért is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.