Ramzan Kadirov csecsen gárdistái tankkal tiporhattak el egy ukrán postásautót Zaporizzsja közelében

háború
2022 március 07., 09:24
comments 24

Erről ír közösségi oldalán Olekszandr Sztaruh megyei kormányzó. A politikus közlése szerint az ukrán posta munkatársai a nyugdíjakat kézbesítették a Zaporizzsjához közeli falvakban – Orihovóban, Omelnikben, Jehorivkában, Novoszelivkában –, amikor utóbbi közelében felbukkant egy harckocsi. A postásautó vezetője lehúzódott az út szélére, hogy elengedje a tankot, ám tüzet nyitottak rá, majd eltiporták.

Sztaruh azt írja, az autó roncsai az áldozatok holttesteivel együtt továbbra is ott vannak az út szélén. Vasárnap a posta munkatársai megpróbálták megközelíteni a helyszínt, de nem tudták elszállítani az áldozatokat, ugyanis miután fotózni kezdtek, újabb harckocsik jelentek meg a közelben.

A szemtanúk azt állítják, a postásautót megsemmisítő tankot Ramzan Kadirov hírhedt gárdistái vezették. Hivatalos megerősítése ezeknek az információknak értelemszerűen nincs.

Seregszemle Groznijban február 25-én
photo_camera Seregszemle Groznijban február 25-én Fotó: Sputnik via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.