Továbbra is zajlik a pedagógusok tiltakozása

oktatás
2022 március 08., 14:14

Ez már a negyedik hét, amikor újabb és újabb iskolákban tagadják meg a pedagógusok a munkát néhány órára. Február 14. óta zajlik ez a tiltakozási hullám a kormányrendelet ellen, amelyik kiüresítette a tanárok sztrájkolási lehetőségeit.

Az akciósorozatot elindító pedagógusok hívnak minden kollégát, hogy március 16-án is éljenek a polgári engedetlenség eszközével, amennyiben a kormány addig nem vonja vissza a jogszabályt. A pedagógus-szakszervezetek ezzel párhuzamosan március 16-tól határozatlan idejű sztrájkot hirdettek.

Kedden a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai közül mintegy 80 fő tiltakozott a kormányrendelet ellen a Rózsák terén: pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, logopédusok, mozgásfejlesztők, konduktorok, gyógytestnevelők. Az FPSZ az egyetlen intézmény Budapesten, ami ezeket a feladatokat ellátja.

A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában 11 tanár vett részt az engedetlenségi akcióban, ami kb. a tantestület harmada.

A III. kerületi Dr. Béres József Általános Iskolában szintén több tanár tiltakozott.

Korábbi beszámolóink a témában ezen a linken találhatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.