Hernádi szerint nem ellátási, maximum logisztikai problémák vannak a benzinkutakon

gazdaság
2022 március 9., 20:46
comments 23

Ez egy kellemetlen dolog, amit túl kell élni - mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán este arról, hogy a MOL-hoz hasonló nagyvállalatok csak komoly veszteséggel tudnak értékesíteni a magyar benzinkutaknak a hatósági ár miatt. Hernádi szerint nincs ellátási probléma sem, csak logisztikai, aminek az oka az, hogy a hatósági ár miatt sok kamionos is magyar kutaknál tankol. Ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Hernádi az ukrajnai háborút nagyobb kihívásnak tartja, ez ugyanis komoly nyomást helyez a nagyvállalatokra azért, hogy ne vásároljanak olajat és gázt Oroszországból. Vannak vállalatok, akik ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek - mondta Hernádi.

A cégvezető azt mondta, a MOL ugyanannyit termel, mint eddig, a kutakon ezért szerinte maximum csak átmeneti üzemanyaghiány lehet, abban az időszakban, amíg az üres kúthoz oda nem ér a MOL szállítója, hogy utántöltse.

Ehhez képest több beszámoló szerint országszerte több benzinkútnál is sorok állnak, ugyanis egyre több kútnál korlátozzák a vásárolható mennyiséget akár 5-10 literben. Több helyütt pedig egyszerűen elfogyott az üzemanyag.

A Portfolio ebben a cikkben mutatta be, hogy a világpiaci drágulás miatt miért fáj még a korábbinál is jobban a nagykereskedőknek a hatósági ár. Eszerint hatósági árak nélkül a 95-ös benzin 640 Ft-ba, a gázolaj pedig 717 Ft-ba kerülne literenként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt