Demeter Szilárd: Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz

személyi kultusz
március 10., 8:38
comments 37

Rákay Philip fideszes influenszer, Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár divíziójának (Bors, Lokál, Ripost) igazgatója és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerdán együtt fejtették meg a Hír Tv Vezércikk című műsorában a háború körül kialakult helyzetet.

Demeter Szilárd, aki nemcsak a PIM főigazgatója, de a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és az irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa is, azt mondta:

„Újfent bebizonyosodik, amit mi ugye tudunk, hogy Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz.”

Majd ezután kifejtette, hogy „összegezve az elmúlt szűk két hetet”, hogy „ugye azt mondta a miniszterelnök úr, hogy egyrészt energetikai szankciókat nem, tehát hogy az orosz gáz és kőolaj az létfontosságú nemcsak Magyarország, hanem Európa számára, nem küldünk fegyvereket, harci eszközöket, katonákat Ukrajnába, nem az a cél, hogy legyőzzük Putyint, nem az az elsődleges cél, hanem a béke megteremtése”. Ehhez hozzátette, hogy Orbán Viktor „évek óta mondja, hogy Európának kell önálló védelmi erő. Most ehhez képest ott tartunk, hogy Románia kijelentette, hogy nem akar katonai konfliktusba keveredni Oroszországgal, a német kancellár bejelenti, hogy az energetikát nem érinthetik a szankciók és így tovább, tehát bebizonyosodik az, hogy ha valaki a józan ész talaján, higgadtan, stratégiai nyugalommal véiggondolja a lehetséges következményeket, akkor előbb-utóbb arra az álláspontra jut, amire a miniszterelnök úr a legelején jutott, mert ő eleve így gondolkodik, csak a nyugat-európai elit azok ilyen ideológiai vakszemüvegeket viselnek, tehát először beszélnek indulatból vagy ideológiai megfontolásból, aztán szájon veri őket a valóság”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt