Liptai Lívia főszerkesztővel együtt négy szerkesztő is távozik az ELLE magazintól

Média
2022 március 10., 14:44
comments 1

Január végén derült ki, hogy távozik az ELLE magyar kiadásától Liptai Lívia, aki 17 éve volt a lapnál és 2009 óta volt főszerkesztő. Ma jelent meg az utolsó lapszám Liptai főszerkesztésével. Információink szerint távozásának hírére felmondott a főszerkesztő-helyettes, Patakfalvi Dóra, és távozik három további munkatárs is: Balázs Barbara és Nagy M. Boldizsár szerkesztők, illetve Virág Zsófi divatszerkesztő.

Leváltását Milkovics Pál, a magazint kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media társtulajdonosa-igazgatója kezdeményezte. A Media1 több piaci forrásra hivatkozva azt írja, Mádai Vivien lesz az új főszerkesztő, de Milkovics azt állítja - korábbi nyilatkozatának ellentmondva -, hogy még nincs eldöntve, ki veszi át a lap vezetését.

Az ELLE tavaly szeptemberi címlapja Jordán Adéllal és Székely Krisztával.
photo_camera Az ELLE tavaly szeptemberi címlapja Jordán Adéllal és Székely Krisztával.

Milkovics Pálról és a kiadó furcsa hátteréről Rényi Pál Dániel írt nemrég: Baloldalinak látszó médiacsoportot tolnak állami hirdetésekkel Rogán Antal hivatalából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.