Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke lesz az ellenzék március 15-ei ünnepségének sztárvendége

POLITIKA
2022 március 11., 16:40
comments 7

Ismertette nemzeti ünnepi programját az Egységben Magyarországért. Eszerint a Műegyetem rakparton március 15-én délután 3-kor kezdődő esemény címe „A hatalom a népé” lesz, és a „kormányváltó nagygyűlésen” bemutatják az ellenzék „alternatív 12 pontját”.

Összesen 9 felszólalóval számolnak, Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP) és Tóth Bertalan (MSZP) mellett a fő szónok Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, valamint a kis híján államfőjelöltté avanzsált, majd adóhatósági vizsgálat alá került Iványi Gábor lelkész és az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk lesz.

photo_camera Orbán Viktor és Donald Tusk 2013-ban Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Mint ismert, Orbán Viktor és Tusk nemrégiben még párttársak voltak az európai színtéren, a lengyel és a magyar politikus közötti viszony azonban rendkívül fagyossá vált az utóbbi időben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.