Hernádi Zsolt egy 2019-es mexikói fotóval illusztrálta, hogy Magyarországon zacskóba tankolnak

képzavar
2022 március 11., 13:23
comments 14

Az üzemanyagkérdésről tartott kormányinfón Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a spekulációs célú tankolásos visszaélésekkel kapcsolatban azt mondta:

„Van itt nálam egy olyan fotó, ahol nejlonzacskóba tankolták az üzemanyagot. Érdemes megnézni egyébként, mert egészen döbbenetes.”

A sajtótájékoztatón később az ellátással kapcsolatos álhírekről Hernádi azt mondta, „itt egy elrettentő példa”, majd felemelt egy képet, amit körbe is adott a sajtónak.

link Forrás

Az Urban Legends visszakereste a felmutatott fotót, és kiderült, hogy a kép előkerült már tavaly nyáron is, amikor amerikai tényellenőrzők egy ottani benzinvásárlási pánik miatt megírták: a kép valójában 2019-ben készült, Mexikóban, és ebben a cikkben jelent meg először.

A kormány egyébként utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyagellátás leállásáról közölnek információt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.