Macron és Scholz egy emberként biztatta Putyint, hogy haladéktalanul hagyjon fel az Ukrajna elleni háborúval

háború
2022 március 12., 15:21
comments 8

75 percig beszélt telefonon az ukrajnai háborúról Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz diktátor. A német kormányzat hivatalos oldalán rövid közlemény jelent meg a megbeszélésről, mely szerint „a kancellár és a francia elnök a harci cselekmények haladéktalan megszakítására és a konfliktus diplomáciai rendezésére szólított fel”. A jelentésben az áll, hogy a megbeszélés további tartalmi elemeit nem hozzák nyilvánosságra.

A Kreml ugyanakkor közölte: Putyin kérte Macrontól és Scholztól, hogy hassanak oda, hogy az ukrán hatalom állítsa le nacionalista alakulatait, amelyek bűncselekményeket követnek el. Az orosz vezető azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők rendszeresen megsértik a nemzetközi humanitárius szabályokat az érintett térségekben.

A trió megállapodott abban, hogy folytatni fogják a megbeszéléseket ebben a körben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.