Elérhetetlenné teszik az Instagramot egész Oroszországban

háború
2022 március 13., 15:48
photo_camera Fotó: Kirill Kudrjavcev/AFP

Éjféltől elérhetetlenné válik az Instagram Oroszországban - közölték orosz tisztviselők vasárnap.

Az orosz kommunikációs hatósága úgy döntött, blokkolni fogja a fotómegosztó platformot, és ezzel 80 millió orosz felhasználót foszt meg a hozzáféréstől.

A hatóság azt írja, nekik át kell helyezniük tartalmaikat valamely állami ellenőrzés alatt működő platformra.

A döntés arra reagálva hozta meg a hatóság, hogy a tulajdonos Meta kijelentette: nem szűri ki a felhasználók olyan üzeneteit, amik az orosz csapatok és vezetők halálára szólítanak fel illetve azt kívánják.

A Kreml szélsőséges szervezetként kívánja megjelölni a Metát, amiért az orosz vezetők és csapatok ellen hergelő posztokat ellenőrizetlenül hagyja. (Sky)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.