Iránból érkező rakéták csapódtak egy észak-iraki városba

március 13., vasárnap 11:26

Több, Iránból indított ballisztikus rakéta csapódott be az észak-iraki Irbíl városába, írja a BBC. A rakéták megrongálták az amerikai konzulátus közelében lévő épületeket, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Irán nem erősítette meg a kilövést, de az iráni állami média forrásaira hivatkozva azt állította, „titkos izraeli bázisok” voltak a célpontok.

A támadás hat nappal azután történt, hogy az iráni Forradalmi Gárda két magas rangú tisztje meghalt egy feltételezett izraeli légicsapásban a szíriai főváros, Damaszkusz közelében.

A támadást nemcsak az Egyesült Államok ítélte el, de Musztafa Kadhimi iraki miniszterelnök is, aki Twitteren úgy fogalmazott, „az agresszió, amely Irbíl városát vette célba, és keltett félelmet a lakosok között, támadás népünk biztonsága ellen”. Hozzátette, hogy a történteket kivizsgálják és „határozottan fellépnek” a fenyegetéssel szemben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt