Tüntetéssel válaszoltak a herszoniak arra az orosz tervre, hogy „népszavazással” kreáljanak belőlük is szakadár államot

háború
2022 március 13., 14:15

Az oroszok állítólag azt tervezik, hogy „népszavazást” tartanak az első nagyobb elfoglalt ukrán városban, Herszonban, ezzel kreálva újabb szakadár „népköztársaságot” Ukrajnában.

A helyiek már korábban is tüntettek az oroszok ellen, és most újra az utcára mentek több ezren. Egy olyan útvonalon vonultak, ahol orosz katonai járművek álltak sorban, köztük menetelve skandálták, hogy az orosz katonák fasiszták és megszállók. A videón végén alighanem figyelmeztető lövések hallatszanak, de erre ügyet sem vetnek a tüntetők.

link Forrás

Aztán összeálltak egy ukrán zászló mögött.

link Forrás

És azt kiabálták az orosz katonának, hogy Kerszon Ukrajna része, menjenek haza, amíg még élnek.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.