Putyin gárdájának vezetője is elismerte, hogy nem a tervek szerint haladnak a hadműveletek Ukrajnában

háború
2022 március 14., 15:54

Viktor Zolotov, Putyin egyik közeli szövetségese és az orosz biztonsági tanács tagja elismerte, hogy nem úgy mennek a hadműveletek Ukrajnában, ahogy eredetileg eltervezték. Zolotov 13 évig vezette Putyin biztonsági szolgálatát, 2016 óta pedig a Nemzeti Gárda vezetője, amit közvetlenül az elnök alá rendeltek. Eddig ilyen magas körből nem volták kétségbe a háború sikerét.

A Reuters beszámolója szerint Zolotov egy vasárnapi istentiszteleten beszélt arról, hogy valóban lassabban haladnak a tervezettnél, de ezért a „szélsőjobboldali” ukrán erőket okolja, akik szerinte „civilek mögé bújnak”. Az orosz hadsereg általában szélsőségeseket emleget, amikor civil célpontokat támadnak, de valójában már Szíriában is lehetett látni, hogy ez az orosz taktika része, amivel meg akarják törni a lakosság ellenállóképességét.

Viktor Zolotov figyeli Vlagyimir Putyin szavait
photo_camera Viktor Zolotov figyeli Vlagyimir Putyin szavait Fotó: ALEXEI DRUZHININ/Sputnik via AFP

Ugyanakkor az elakadás ellenére Zolotov kitart amellett, hogy haladnak tovább a céljuk felé, és győzni fognak. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn arról beszélt, hogy az orosz védelmi minisztérium nem zárja ki, hogy teljesen átvegye az ellenőrzést Ukrajna nagyobb lakott települései felett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.