„28 évesek vagyunk, és marhára elegünk van már”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 15., kedd 19:41
3

„Vesszen a köpcös!”Ez volt az első mondat, ami igazán erős reakciót váltott ki az ellenzék március 15-i nagygyűlésén, legalábbis a színpadhoz közelebb eső szakaszon. Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy neki címzett Bayer Zsolt-idézettel nyitott („Befogod a pofád, és eltakarodsz a büdös francba, ameddig teheted. Világos, te becstelen, kisstílű gazember?”), majd lendületesen gengszterezett és maffiakormányozott, míg el nem jutott a köpcösig.

„Gróf Mészáros Lőrinc” említésekor végképp kitört a hahota a tömegben, ami a Műegyetemtől majdnem a Petőfi hídig húzódott.

Jakab Péter Fotó: PETER KOHALMI/AFP

A szervezők szerint ez volt „2006 óta a legnagyobb ellenzéki rendezvény”,de nehéz megmondani, pontosan mennyien voltak. A Gellért térről eleve a szűk Budafoki úton és Bertalan Lajos utcán keresztül lehetett eljutni a rakpartra, ezért kevés esély volt az egészet egyben látni. Az biztos, hogy már zajlottak a beszédek, amikor a hátsó sorokban még mindig gyülekeztek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt