„28 évesek vagyunk, és marhára elegünk van már”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 március 15., 19:41
comments 3

„Vesszen a köpcös!”Ez volt az első mondat, ami igazán erős reakciót váltott ki az ellenzék március 15-i nagygyűlésén, legalábbis a színpadhoz közelebb eső szakaszon. Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy neki címzett Bayer Zsolt-idézettel nyitott („Befogod a pofád, és eltakarodsz a büdös francba, ameddig teheted. Világos, te becstelen, kisstílű gazember?”), majd lendületesen gengszterezett és maffiakormányozott, míg el nem jutott a köpcösig.

„Gróf Mészáros Lőrinc” említésekor végképp kitört a hahota a tömegben, ami a Műegyetemtől majdnem a Petőfi hídig húzódott.

photo_camera Jakab Péter Fotó: PETER KOHALMI/AFP

A szervezők szerint ez volt „2006 óta a legnagyobb ellenzéki rendezvény”,de nehéz megmondani, pontosan mennyien voltak. A Gellért térről eleve a szűk Budafoki úton és Bertalan Lajos utcán keresztül lehetett eljutni a rakpartra, ezért kevés esély volt az egészet egyben látni. Az biztos, hogy már zajlottak a beszédek, amikor a hátsó sorokban még mindig gyülekeztek.

Csatlakozz a Körhöz még a tavalyi árakon!

Minden drágul, hamarosan a 444 is. Legyél most az előfizetőnk még a tavalyi áron!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.