Kilenc ukrajnai menekültet loptak meg az elmúlt két hétben Budapesten

bűnügy
2022 március 15., 20:48
comments 10
photo_camera Az orosz-ukrán háború miatt menekültek ezrei érkeztek már Záhonyba, a vasútállomásra Ukrajnából Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Kilenc ukrajnai menekült sérelmére követtek el bűncselekményt Budapesten az orosz-ukrán háború kezdete óta - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az RTL.hu-val kedden.

A csatorna azok után érdeklődött a hatóságnál, hogy elfogták azt a nőt, aki több mint 1 millió forint értékben lopott ékszert egy budapesti szállodában. A ferencvárosi hotelben takarítóként nő egy másik nő bőröndjébe markolt bele.

A rendőrségi közlemény ezt eredetileg nem közölte, de az RTL szerint egy menekült volt az elszenvedő fél.

A Budapest Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy négy lopást regisztráltak idáig, kétszer telefont, egyszer pénztárcát, egyszer pedig egy bőröndöt loptak el menekültektől.

Két „jogtalan elsajátítás” történt. Egyszer egy őrizetlen táskát és egy kutyát kötöttek el (utóbbi meglett), de regisztráltak egy Ipad-lopást is.

Két esetben leloptak autókról rendszámot, egy alkalommal pedig információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás történt, ami voltaképp jogtalan bankkártya-adatok jogtalan felhasználását jelenti.

A segélyszervezetek többször jelezték továbbá, hogy arra nem jogosultak elvettek Ukrajnából érkező menekülteknek szánt adományokat. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.