A kormányoldal már 3,5 milliárd forintot hirdetett el a Facebookon, az ellenzéki erők pedig összesen 2 milliárdot

POLITIKA
2022 március 16., 10:41
comments 1
  • Januárban írtunk arról, hogy 2019. április óta nyomon lehet követni, ki mennyit költ a Facebookon politikai hirdetésre, és kik a legnagyobb hirdetők Magyarországon.
  • Aztán bemutattuk azt is, hogy a politikai táborokhoz köthető hirdetők összesen mennyit költöttek a Facebookon.
  • Az előző héten a kormányoldal újra rekord sok pénzt szórt el. Bemutatjuk a múlt hét friss adatait.

A múlt héten csodák csodájára a legtöbbet két ellenzéki oldalra költöttek, az Erősítőre és az Ez Van-ra, összesen több mint 60 millió ment el rájuk. Persze látható, hogy a megafonosok együtt nagyobbat mentek, főleg az Aktuálissal együtt, pedig az első ötbe egyedül az a fideszes projekt fért be.

A hirdetőket megnézve viszont látható a totális fideszes fölény, a Megafonra és az Aktuálisra együtt elment 100 millió forint, és már a Mediaworks is több mint 50 millió forintért hirdet hetente.

A három legnagyobb hirdető összességében még mindig a Megafon – ami az ahhoz szorosan kötődő Aktuálissal együtt már több mint 1 milliárdot hirdetett el, de ezen a héten talán már egyedül is 1 milliárd forint fölött lesz –, utána jön a Fidesz és a kormány.

Összességében még mindig jóval többet költött a kormányoldal, mint mindenki más összesen.

Az elmúlt hét újra minden oldalon rekordköltéseket hozott, és bár a kormányoldal magasan vezet, és továbbra is többet költ, mint mindenki más, zárkózik fel az ellenzék is.

Az ellenzék továbbra is főleg azt hirdette, hogy Orbánék lopnak és putyinisták, a kormányoldal pedig azt, hogy az ellenzék háborúpárti, és azt akarja, hogy ne jöjjön orosz gáz.

Nemrég a Lakmusz írt arról, hogy a Who Targets Me kiegészítőjével meg lehet nézni, hogy a politikai szereplők mi alapján célozzák a Facebook-felhasználót. Akinek Chrome böngészője van, itt tudja telepíteni, aki Firefoxot használ, az pedig itt, és pár nap múlva részletes adatokat kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt