A kormányoldal egy hét alatt majdnem negyedmilliárd forintot hirdetett el a Facebookon

POLITIKA
2022 március 08., 09:47
comments 18

A múlt héten a legtöbbet a megafonos Aktuálisra költöttek, de minden megafonos lenyomta Márki-Zay Péter oldalát.

A hirdetőknél is maradt a totális fideszes fölény, sőt,még többet költöttek, csak a Megafon és az Aktuális Média 95 milliót költött el, de a Mediaworks is jön fel, már 50 millióért hirdetnek egy hét alatt.

A három legnagyobb hirdető összességében még mindig a Megafon – ami az ahhoz szorosan kötődő Aktuálissal együtt már több mint 1 milliárdot hirdetett el –, utána jön a Fidesz és a kormány.

A fideszes kétharmad megtört, a kormányoldal 3,2 milliárd forintot hirdetett el, de az ellenzék is 1,8-at.

Az elmúlt hét minden oldalon rekordköltéseket hozott, de a kormányoldal magasan vezet. A kormányoldal egy hét alatt összesen közel negyedmilliárd forintot fizetett a Facebooknak.

Az ellenzék a rekordköltéseivel azt hirdette, hogy Orbán kitart Putyin mellett, és leállhat a paksi bővítés, a kormányoldal pedig azt, hogy az ellenzék háborúpárti, és azt akarja, hogy ne jöjjön orosz gáz.

Nemrég a Lakmusz írt arról, hogy a Who Targets Me kiegészítőjével meg lehet nézni, hogy a politikai szereplők mi alapján célozzák a Facebook-felhasználót. Akinek Chrome böngészője van, itt tudja telepíteni, aki Firefoxot használ, az pedig itt, és pár nap múlva részletes adatokat kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt